Food Science - Progetti di ricerca XXXV Ciclo

Il candidato al momento della prova orale sarà chiamato ad individuare - nella lista di seguito riportata - il progetto di ricerca di proprio interesse per il Dottorato, su sarà incentrato anche il colloquio. Il titolo del progetto contiene un link ad una scheda descrittiva dello stesso.

The candidate at the begininning of the oral exam will have to choose one of the research projects among those listed below; this will also reflect the topic of his PhD research in case of success. The project title includes the link to a description sheet.

 

PROGETTI PRIORITARI CON BORSA

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Proponente TUTOR

Titolo progetto

1

R. Vecchio

Nudging vulnerable consumers towards healthy diets

2

A. Barone

"Genome editing" to improve fruit nutritional quality in tomato

3

P. Di Pierro

Development of biopolymer-based nanoparticles to be used in nanofoods making

4

T. Cirillo

Characterization and study on the recycling of coffee by-products for the manufacture of feed and functional food intended for human use.

5

A. Gambuti

Wine oxidation and aging: a study on the key role of phenolics and acetaldehyde

 

 

 

Progetti di riserva (in caso di mancata assegnazione di progetti prioritari)

1

F. De Filippis

Metagenomics approaches for monitoring spoilage dynamics and safety of fruit and vegetables

2

E. Pasolli

Development of deep learning-based predictive models for food image recognition and microbiome studies

 

 

 

 

PROGETTI CON BORSA SU FINANZIAMENTI DEL DIPARTIMENTO DI AGRARIA

1

P. MASI

The Neapolitan pizza: impact of Neapolitan pizza on health 

  2 P. MASI The Neapolitan pizza: processing, and  innovation
  3 E. TORRIERI Biopolymer active coating to extend the shelf life of minimally processed fruits
  4 D. ERCOLINI

Validation of Microbiome Mapping Strategies for the Food Industry

5

L. CEMBALO

Verso un modello di Economia Circolare del sistema agro-alimentare Italiano

 

 

PROGETTI NON COPERTI DA BORSA

1

R. Berni Canani

Effects of butyrate in obese pediatric patients (The BAO trial - Butyrate against obesity)

2

R. Romano

Functional and biotechnological use of lactobacilli as producers of butyric and pyroglutamic in food matrices